Известувања

Отстранет дефект на мрежа на Водно

6 ноември 2020

По интервенција на екипите на Дистрибуција на топлина Балкан енерџи, отстранет е дефектот на мрежа на Водно, кој во текот на вчерашниот ден предизвика привремен прекин на испорака на топлинска енергија за:

Дефект на мрежа на Водно

5 ноември 2020

Поради дефект на дистрибутивната мрежа на улица Питу Гули без греење ќе останат објектите на следните улици:

 • поголем дел од потрошувачите на ул. Питу Гули
 • дел од потрошувачите на ул.Ацо Караманов
 • дел од потрошувач...

  Прочитај повеќе

Подготовки за отпочнување на грејната сезона 2020/2021

30 септември 2020

Законските прописи предвидуваат дека грејната сезона може да започне од први октомври доколку прогнозираната средна надворешна температура за наредниот ден е еднаква или помала од 120С, според податоците од Управата за хидрометеоролошки ра...

Прочитај повеќе

Дефект на мрежа кај ГТЦ

21 април 2020

Поради дефект на дистрибутивната мрежа кај Градскиот Трговски Центар во општина Центар, следните објекти се без греење:

 • улица Кеј 13-ти Ноември број 8, 12, 14, 18 и 20
 • булевар 11 Октомври број 1, 2, 3, 7, 9 и 11 (Сити Галери,...

  Прочитај повеќе

Дефект на мрежа кај Зелен пазар

4 април 2020

Поради дефект на мрежа кај Зелен пазар во општина Центар, следните објекти се без греење:

 • улица Даме Груев број 1 (влезови 1, 2, 3 и 4)
 • булевар 11 Октомври број 16, 18, 20, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, 42, 42А, 44, 46,...

  Прочитај повеќе

Дефект на вод на булевар Кочо Рацин

2 април 2020

Поради дефект на вод на булевар Кочо Рацин, следните објекти се без греење:

 • булевар Кочо Рацин број 5, 7, 7а и 9
 • улица Тетовска број 28
 • улица Стив Наумов (Ленинградска) број 61а и 63
Во моментов се вр...

Прочитај повеќе

Дефект на вод кај Градежен факултет

18 март 2020

Поради дефект на дистрибутивната мрежа на булевар Партизански Одреди, кај Градежен факултет, следниве објекти попладнево ќе бидат без греење:

 • булевар Партизански Одреди број 33, 35, 37, 43 и 43Б
 • улица Рајко Жинзифов број 20, ...

  Прочитај повеќе

БЕГ во интерес на јавното здравје во следниот период ќе работи со редуциран број на извршители

12 март 2020

Групацијата БАЛКАН ЕНЕРЏИ ГРУП АД Скопје во интерес на јавното здравје и справување со заканата од корона вирусот, во согласност со препораките од Министерството за здравство, Владата на Република Северна Македонија и СЗО, во...

Прочитај повеќе

Дефект на мрежа во населба Аеродром

3 март 2020

Поради дефект на дистрибутивната мрежа во населба Аеродром, следниве објекти попладнево ќе бидат без греење:

 • улица Владимир Комаров (23-ти Октомври) број 7, 8, 9 и 10
 • сите објекти на булевар Кузман Јосифовски Питу
 • Прочитај повеќе

Дефект на мрежа на ул.Мирка Гинова

29 февруари 2020

Поради дефект на дистрибутивната мрежа на ул.Мирка Гинова, следниве објекти ќе бидат без греење:

 • ул.Мирка Гинова бр.11, 13, 15, 19А, 25 и 27
 • ул.Орце Николов бр.170, 172 и 176
Екипите на Дистрибуција на топлина Ба...

Прочитај повеќе