Автор Тони Ѓуровски

Подготовки за отпочнување на грејната сезона 2020/2021

30 септември, 2020

Законските прописи предвидуваат дека грејната сезона може да започне од први октомври доколку прогнозираната средна надворешна температура за наредниот ден е еднаква или помала од 120С, според податоците од Управата за хидрометеоролошки ра...

Прочитај повеќе

Изменет режим на сообраќај на дел од булеварот „Партизански одреди“ и улицата „Петар Чулев“ поради изградба на вреловод за населбата „Александрија“

2 октомври, 2018

Поради изградба на линиски инфраструктурен објект – вреловод, со кој треба да се овозможи снабдување со топлинска енергија на новата населба „Александрија“, сообраќајот на дел од булеварот „Партизански одреди“ и улицата „Петар Чулев“ во општина Карпо...

Прочитај повеќе

Изменет сообраќаен режим на крстосницата помеѓу булеварот Јане Сандански и булеварот Кузман Јосифовски – Питу заради санација на дефект

18 септември, 2018

Заради санирање на дефект на вреловодна мрежа, сообраќајот на крстосницата помеѓу булеварот „Јане Сандански“ и булеварот „Кузман Јосифовски – Питу“ во општина Аеродром, ќе се одвива со изменет режим на сообраќај. За изведување на активностите за с...

Прочитај повеќе

Дистрибуција со топлина Балкан енерџи: Санација на улицата „Ѓуро Ѓоновиќ„ во општината Центар ќе заврши во најкраток рок

30 јуни, 2017

30.06.2017, Скопје – Дистрибуција со топлина Балкан енерџи Скопје ја информира јавноста дека интензивно работи на завршување на градежните активности  на улицата „Ѓуро Ѓоновиќ“ во општина Центар и на враќање на теренот во првобитна состојба. Во ра...

Прочитај повеќе

Продолжуваат работите околу ревитализацијата на дистрибутивната мрежа на топлинска енергија

25 мај, 2017

25.05.2017, Скопје – Продолжува ревитализацијата на главниот топловод на потегот позади Народната банка на Република Македонија до трговскиот центар Веро – Џамбо во општината Центар. Согласно оперативниот план за реализација на оваа инвестиција, <...

Прочитај повеќе