Грејна сезона 2016/2017

Завршуваат работите на реконструкцијата на топловодот на БЕГ на улицата „Народен фронт“ во Капиштец

11 август, 2017

04.08.2017, Скопје – Согласно обврските, привршуваат активностите за реконструкцијата и дислокација на магистралниот вод Е2 од дистрибутивната мрежа за топлинска енергија на БЕГ, кој поминува низ населбата „Капиштец“ по должината на ...

Прочитај повеќе

Дистрибуција со топлина Балкан енерџи: Санација на улицата „Ѓуро Ѓоновиќ„ во општината Центар ќе заврши во најкраток рок

30 јуни, 2017

30.06.2017, Скопје – Дистрибуција со топлина Балкан енерџи Скопје ја информира јавноста дека интензивно работи на завршување на градежните активности  на улицата „Ѓуро Ѓоновиќ“ во општина Центар и на враќање на теренот во првобитна состојба. Во ра...

Прочитај повеќе

БЕГ креира база на апликанти за нови работни места

15 јуни, 2017

15.06.2017, Скопје – БЕГ (Балкан енерџи груп) почнува со реализација на проектот за креирање база на податоци за евиденција на расположливите стручни кадри од домашниот пазар на труд од различни профили кои ќе бидат евидентирани и селектирани, а ќе б...

Прочитај повеќе

Продолжуваат активностите за реконструкција на дистрибутивната топлинска мрежа во населбата „Капиштец“

15.06.2017, Скопје – Активностите за реконструкцијата и дислокација на магистралниот вод Е2 од дистрибутивната мрежа за топлинска енергија, кој поминува низ населбата „Капиштец“, се одвиваат во полн ек. Најдоцна до почетокот на овој викенд се очек...

Прочитај повеќе

Заради инвестиции во дистрибутивната мрежа улицата Народен фронт викендов ќе има времен режим на сообраќајот

8 јуни, 2017

08.06.2017, Скопје – Улицата Франклин Рузвелт, во близина на Министерството за Економија, викендов ќе биде под времен режим за движење со возила заради реконструкција со дислокација на магистрален топловод од дистрибутивната мрежа за топлинска енeрги...

Прочитај повеќе

Продолжуваат работите околу ревитализацијата на дистрибутивната мрежа на топлинска енергија

25 мај, 2017

25.05.2017, Скопје – Продолжува ревитализацијата на главниот топловод на потегот позади Народната банка на Република Македонија до трговскиот центар Веро – Џамбо во општината Центар. Согласно оперативниот план за реализација на оваа инвестиција, <...

Прочитај повеќе

Продолжуваат инвестициите во модернизација на дистрибутивната мрежа на топлинска енергија

18 мај, 2017

18.05.2017, Скопје - Дистрибуција на топлина Балкан Енерџи ДООЕЛ Скопје во рамките на својата инвестициска програма за 2017 година спроведува низа активности за модернизација и ревитализација на дистрибутивната мрежа во Скопје. Преку инвестициите се ...

Прочитај повеќе

Крај на грејна сезона 2016/2017

9 мај, 2017

Во согласност со Правилата за снабдување со топлинска енергија, заврши грејната сезона 2016/2017. Во согласност со регулативата, врз основа на временските услови, грејната сезонза 2016/2017 започна порано од вообичаеното, односно на 05.10.2017 и беше...

Прочитај повеќе

Завршување на грејната сезона 2016-2017 година

15 април, 2017

Согласно со регулативата, дистрибуција на топлинска енергија се врши во периодот од 15 октомври во тековната, до 15 април во наредната календарска година. По исклучок, дистрибуцијата на топлинска енергија до потрошувач...

Прочитај повеќе

Почеток на грејната сезона 2016/2017

4 октомври, 2016

Почитувани потрошувачи, Соодветно на податоците од Управата за Хидрометеролошки работи на Република Македонија (прогнозирана температура за 05.10.2016 е 11°С), а во врска со Правилникот за цени на топлинска енергија и системски услуги („Службен ве...

Прочитај повеќе