Известувања

Саниран дефектот на топловодна мрежа на улица Васил Главинов

1 април 2018

Испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во општината Центар е целосно нормализирана откако екипите на Дистрибуција со топлина Балкан енерџи го отстранија дефектот на секундарниот вод од дистрибутивната топлинска мрежа на улицата Васи...

Прочитај повеќе

Дефект на топловодна мрежа на улица Васил Главинов, предизвика излевање на вода на тротоарот

30 март 2018

(Скопје, 30.03.2018) – Дефект на топловодната мрежа предизвика излевање на топла вода на тротоарот и дел од коловозот на ул. Васил Главинов, број 3. Заради санација на дефектот беше направен ископ кој опфати дел од тротоарот. Екип...

Прочитај повеќе

Дефектот во општина Центар е саниран

5 декември 2017

Испораката на топлинска енергија за потрошувачите во општина Центар, на улиците Отон Жупанчич, Антоније Грубишиќ и Мирослав Крлежа (Ѓуро Ѓаковиќ), кои во текот на вчерашниот ден останаа без греење поради дефект на дистрибутивната мрежа, е нормализира...

Прочитај повеќе

Дефект на дистрибутивната мрежа во општина Центар

4 декември 2017

Поради дефект на дистрибутивната мрежа на улица Отон Жупанчич во општина Центар, без греење вечерва ќе бидат корисниците на следните објекти:

  • Ул. Отон Жупанчич бр.15 и 22
  • Ул. Антоније Грубишиќ бр.16 и 18
  • Ул. Ѓуро ...

    Прочитај повеќе

Нормализирана испораката на топлинска енергија, потрошувачите од строгиот центар на градот повторно имаат греење

30 ноември 2017

Испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во општина Центар, кои во текот на вчерашниот ден останаа без греење поради дефект на топловодната мрежа кај ТЦ Палома Бјанка, е нормализирана. Екипите на Дистрибуција на топлина Балкан енерџи ...

Прочитај повеќе

Поради дефект во дистрибутивната мрежа прекината испораката на топлинска енергија за дел од потрошувачите во Општината Центар

29 ноември 2017

Поради дефект на топловодна мрежа кај ТЦ Палома Бјанка без греење од утринава се корисниците на следните објекти:

  • Ул. Македонија бр.11
  • Ул. Македонија бр.17
  • Ул. Македонија бр.21
  • Ул.Македонија бр.17А Прочитај повеќе

Завршуваат работите на реконструкцијата на топловодот на БЕГ на улицата „Народен фронт“ во Капиштец

11 август 2017

04.08.2017, Скопје – Согласно обврските, привршуваат активностите за реконструкцијата и дислокација на магистралниот вод Е2 од дистрибутивната мрежа за топлинска енергија на БЕГ, кој поминува низ населбата „Капиштец“ по должината на ...

Прочитај повеќе

Нови модерни системи за санитарна топла вода и подно греење за поголемо искористување и заштеда на енергија

25 јули 2017

25.07.2017, Скопје - „Дистрибуција на топлина Балкан енерџи“ и „Голден Арт “ се во реализација на пилот проект за вградување на комбиниран систем за обезбедување санитарна топла вода во колективни ст...

Прочитај повеќе

Дистрибуција со топлина Балкан енерџи: Санација на улицата „Ѓуро Ѓоновиќ„ во општината Центар ќе заврши во најкраток рок

30 јуни 2017

30.06.2017, Скопје – Дистрибуција со топлина Балкан енерџи Скопје ја информира јавноста дека интензивно работи на завршување на градежните активности  на улицата „Ѓуро Ѓоновиќ“ во општина Центар и на враќање на теренот во првобитна состојба. Во ра...

Прочитај повеќе

БЕГ креира база на апликанти за нови работни места

15 јуни 2017

15.06.2017, Скопје – БЕГ (Балкан енерџи груп) почнува со реализација на проектот за креирање база на податоци за евиденција на расположливите стручни кадри од домашниот пазар на труд од различни профили кои ќе бидат евидентирани и селектирани, а ќе б...

Прочитај повеќе